Megválasztott munkavédelmi képviselő továbbképzése

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény  előírása szerint a  munkáltató a megválasztott munkavédelmi képviselőnek évente 8 órás továbbképzést ír elő.

Ha az Ön cégénél még nem tartottak munkavédelmi képviselő választást, akkor látogasson el a
tájékoztató oldalunkra.

Munkavédelmi képviselő 16 órás alapképzése és választása

Az 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről rendelkezik arról, hogy ahol a foglalkoztatottak létszáma eléri a 20 fő, ott kötelező munkavédelmi képviselő választást tartani.
A megválasztott munkavédelmi képviselőknek a munkáltató 16 órás képzést biztosít, melyet évente egyszer 8 órás továbbképzés követ.

Munkavédelmi képviselő kizárólag Ön vagy kollégája lehet, olyan munkavállaló, aki már legalább hat hónapja áll munkaviszonyban a munkáltatónál.

Munka digitalizációja I. - Intelligens egyéni védőeszközök

A munka digitalizációja I. - Intelligens egyéni védőeszközök – A jövő, vagy az okos egyéni védőeszközök már a jelen?

A workshop az interneten keresztül, élő adásban követhető, 2023. szeptember 28-án, 9 órától kezdődően.

A workshop kb. 6 óra időtartamú, melyet követően bármilyen kérdést fel lehet tenni az előadónak.

A munka digitalizációja II. - gyártás

A digitalizáció már velünk van, változást, változtatást igényel tőlünk, munkavédelemmel foglalkozóktól is. Eddig nem használt munkavédelmi megoldások, más típusú hozzáállás szükséges. Továbbra is fontos, hogy az egészséget és biztonságot a munkahelyi környezetben megőrizzük és mindenképpen ez legyen a kiindulási alap.

Ezen a workshopon a gyártáshoz kapcsolódó digitalizáció néhány elemét, a robotokat, a nanotechnológiát és a 3D nyomtatást helyezzük előtérbe.

A munka digitalizációja III. - AI/MI/, IoT és IioT eszközök

A mesterséges intelligencia a munkavédelmi szakemberek számára is lehetőségeket biztosít, pl.: azzal, hogy a MI a környezet dolgait érzékeli, amit észlel, azokkal foglalkozik, ha problémákat észlel, azokat meg tudja oldani, és megtervezi a lépéseket annak érdekében, hogy a kívánt cél (a dolgozó hatékony védelme) elérhetővé váljék.

A munka digitalizációja IV. - digitális munkakörök

Mennyit ülünk a munkahelyünkön

Az irodai dolgozókat, képernyős munkakörökben alkalmazottakat veszélyezteti leginkább a hosszan tartó ülés. Az otthonról távmunkában vagy home-office-ban dolgozók kedvet kaphatnak ahhoz, hogy hosszabb ideig, szünet nélkül dolgozzanak, a legtöbb esetben rosszabb ergonómiai körülmények között, mint az irodában.

A munkavédelmi szakemberek felelőssége, hogy intézkedési javaslatokat tegyenek a kockázatok kezelésére vonatkozóan.

Képzés (workshop) az egyéni védőeszközökről

Az egyéni védőeszközök használata, meghatározása, a munkavédelemben való szerepe és a szakemberek, gyártók, kereskedők, felhasználók feladatai rendkívül fontosak.

A képzés (workshop) résztvevői fontos információkat és a további munkát segítő ismereteket kapnak a kiválasztás, meghatározás és használat témaköreiben.

A résztvevők munkafüzetet kapnak, melyet a későbbiek során segédletként használhatnak.