Képzés az egyéni védőeszközökről

2019. április 21-től az új jogszabály teljeskörűen hatályba lépett az egyéni védőeszközök területén

Magyarországon is teljeskörűen hatályos az EU 2016/425/EU számon kiadott rendelete, mely a 89/686/EGK irányelv hatályon kívül helyezte és a magyar (18/2008 SZMM rendelet) is hatályát vesztette.
A rendelet az egyes gazdasági szereplők esetében részletes előírásokat tartalmaz, nagyon erős piacfelügyeleti rendszerrel. Mindezek mellett a maradó szabályozás, az egyéni védőeszközök használata, meghatározása, a munkavédelemben való szerepe és a szakemberek, gyártók, kereskedők, felhasználók feladatai is rendkívül fontosak.

Megválasztott munkavédelmi képviselő továbbképzése

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény  előírása szerint a  munkáltató a megválasztott munkavédelmi képviselőnek évente 8 órás továbbképzést ír elő.

Ha az Ön cégénél még nem tartottak munkavédelmi képviselő választást, akkor látogasson el a
tájékoztató oldalunkra.

Munkavédelmi képviselő 16 órás alapképzése és választása

Az 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről rendelkezik arról, hogy ahol a foglalkoztatottak létszáma eléri a 20 fő, ott kötelező munkavédelmi képviselőválasztást tartani.
A megválasztott munkavédelmi képviselőknek a munkáltató 16 órás képzést biztosít, melyet évente egyszer 8 órás továbbképzés követ.

Munkavédelmi képviselő kizárólag Ön vagy kollégája lehet, olyan munkavállaló, aki már legalább hat hónapja áll munkaviszonyban a cégnél.